ka nānā 'ana i ka microfiber pollution ua loa'a nā microfibers i loko o ke kanaka

ʻinoʻino moana

He mea koʻikoʻi ka pollution moana i kēia mau lā.ʻOiai ʻo ka puʻuwai o ka honua, noho ka moana ma kahi o 75% o ka ʻāpana o ka honua.Akā i ka hoʻohālikelike ʻia me ka ʻōpala ʻāina, hiki ke nānā ʻia ka ʻōpala moana.I mea e kahea aku ai i ka noonoo o na kanaka i ka honua, ua hookumu ka Australian International Environmental Protection Organization i kekahi hana kaiapuni honua - World Cleanup Day, i malamaia ma ke kolu o ka hopena pule o Sepatemaba i kela ame keia makahiki, e manao ana e hana i ka aina o ka honua. ma ka hoʻololi ʻana i nā ʻano hana kanaka.ʻO ka pilikia o ka ʻōpala a me ka ʻōpala moana

syerd (1)

E noʻonoʻo i ka hoʻohaumia microfiber

syerd (2)

I loko o ka ʻōpala moana, hiki i ka 85% ka pollution plastic, a ua hoʻoheheʻe ʻia kēia mau palaka i mau ʻāpana liʻiliʻi e ka nalu a me ka lā i nā makahiki a lōʻihi ka noho ʻana i ke kai.ʻO ka hōʻiliʻili ʻana o nā microfibers i loko o ke kaulahao meaʻai he mea hoʻoweliweli koʻikoʻi i nā ola kai āpau, a pili pono kā lākou hoʻokuʻu ʻana i ko mākou ola i kēlā me kēia lā.

Microplastics i loko o ke koko kanaka

Hōʻike ka haʻawina i nā microplastics i ke koko kanaka

I Malaki, ua hōʻike ʻia kahi noiʻi i paʻi ʻia ma ka puke pai Environment International no ka manawa mua i ka ʻoiaʻiʻo o ke koko o ke kanaka he microplastics.

Ua hoʻomohala ka poʻe noiʻi ma Netherlands i kahi hoʻāʻo hou e ʻimi ai i nā ʻāpana microplastic i hiki ke komo i loko o nā membrane i loko o ke kino o ke kanaka, a ua ʻike lākou he 17 o 22 mau mea manawaleʻa olakino olakino, a i ʻole 77%, he microplastics i ko lākou koko.ʻO ka microplastic maʻamau i loko o kēia mau laʻana koko he polyethylene terephthalate (PET), ka mea i hoʻohana nui ʻia i nā textiles a me nā ipu meaʻai a me nā mea inu, a ukali ʻia e ka polymeric styrene (PS), polyethylene (PE) ) a me ka polymethyl methacrylate (PMMA).

Ke hopohopo nei ka poʻe noiʻi ma ka National Oceanography Center o UK no ka mea ua hōʻike ʻia nā ʻāpana microplastic o kēia nui i loko o ke keʻena hana e hoʻoulu ai i ka mumū a me ka pōʻino kelepona ma lalo o nā kūlana hoʻokolohua.ʻO ke koko ka hopena o ke kaulahao microplastics.Ma mua o ka loaʻa ʻana o nā microplastics ma ka hopena a hāʻawi i nā ʻōlelo luhi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana iā lākou mai ke kumu.ʻO kekahi o nā microplastics pili loa i ke ola o nā kānaka i kēlā me kēia lā he microfibers mai nā textiles.

Microplastic Pollution

Hoʻopilikia maikaʻi ka microplastics i nā kānaka a me ke ʻano ma nā ʻano āpau

I ka makahiki 2022, ua ʻike ʻia kahi hōʻike e pili ana i ke ʻano hoʻomau i hoʻokuʻu ʻia nā textiles i 200,000 a 500,000 tons o nā fila synthetic i loko o ke kaiapuni moana a puni ka honua, e lilo ana lākou i kumu nui loa o ka pollution plastic i ka moana.

syerd (3)

Mai ka hiʻohiʻona o ke kaiapuni moana, ua puka mai nā pilikia kaiapuni like ʻole i nā makahiki i hala iho nei, e pili ana i ka palaka a me ka microfiber pollution, ka lawaiʻa kai hohonu, ka luku ʻia ʻana o ke kaiaola, a me ka ikehu hou o ke kai.Ma waena o kēia mau pilikia, ʻo ka microfiber contamination kekahi o nā pilikia koʻikoʻi, a ke hoʻomau nei nā hopena noiʻi like ʻole e ʻike a hōʻoia i ka hopena maikaʻi ʻole o nā microfibers i nā meaola a me ke kaiapuni.

hana (4)

ʻO 2.9% o nā iʻa iʻa a me nā microbes wai e ʻai a mālama i nā microplastics a me nā microfibers hiki ʻole ke hoʻoheheʻe.

Aia ma kahi o 29 a 280 mau ʻāpana microplastics, ka hapa nui o nā microfibers, no kēlā me kēia mika square o ka lepo a me ka ea i kēlā me kēia lā.

ʻāpana (5)
ʻai (6)

He kanakolukumamālima pākēneka o ka pollution microplastic e hele mai ana mai ka holoi ʻana i nā textiles synthetic, me ka holoi ʻana e like me ka hoʻolei ʻana i 50 billion plastic particles i loko o ka moana i kēlā me kēia makahiki.

Ua loaʻa i nā haʻawina nā microplastics i loko o nā feces a me ke koko o ke kanaka, e hōʻike ana e hiki i nā microplastics ke kahe i loko o ke koko, ka ʻōnaehana lymphatic a hiki i ke ake, a ua loaʻa i ka noiʻi hou ka hōʻiliʻili ʻana o nā microfibrils i loko o nā māmā o nā kānaka ola.

ʻaina (7)

Hoʻohana pinepine ʻia nā fiber synthetic e like me polyester, nylon, acrylic a me nā mea ʻē aʻe e hana i nā huahana textile like ʻole ma muli o ko lākou palupalu maikaʻi, hoʻopalekana, a me ka pale wai.Akā ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, polyester, nylon, acrylic, etc. nā ʻano plastik āpau i hana ʻia me ka ʻaila a i ʻole ke kinoea maoli.ʻAʻole ʻokoʻa ko lākou ʻano me nā ʻeke plastik, nā ʻōmole inu, a me nā mea ʻē aʻe, a he mau mea haumia hiki ʻole ke biodegradable.

hana (8)

Microfiber & Microplastic He aha ka manaʻo o nā lole lole non-biodegradable?

ʻO nā pollutants non-biodegradable e pili ana i kēlā mau mea haumia ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia i mau mea pōʻino ʻole o ke kaiapuni ma hope o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kemika, ka hoʻohaʻahaʻa kiʻi kiʻi kiʻi a me ka pōʻino olaola i loko o ke kaiapuni kūlohelohe.ʻO ia hoʻi, ʻo nā textiles o ke ʻano hoʻolālā like, i hana ʻia me nā mea kūlohelohe hiki ke hoʻoheheʻe ʻia a lilo i ʻāpana o ke ʻano ma hope o ka waiho ʻia ʻana i kahi kihi no kekahi mau makahiki, ʻoiai ʻo nā mea i hana ʻia me nā mea synthetic he lepo wale nō a me nā māwae - hiki iā lākou ke hele pū. Ua lōʻihi loa ʻoe, no laila ʻoiai ua hāʻule ʻoe, ua haʻalele mau ʻoe i nā meheu.ʻO kēia no ka mea ʻoiai ʻaʻole hiki ke biodegradable nā ​​fiber plastic synthetic, ma hope o ka ʻike ʻia ʻana i ka makani a me ka lā a i ʻole ka holoi pinepine ʻana a me ka hamo ʻana, e haki mālie nā ʻili synthetic i nā ʻāpana liʻiliʻi a hiki i ka ʻike ʻole ʻia e ka maka ʻōlohelohe a hōʻiliʻili wale me ke kahe o ka wai. wai.Puhi a puni ka makani—a hoʻohaumia i ke kaiapuni i nā manawa a pau.

ʻO ke kihi ʻike microscope

hana (9)

ʻO ka lauoho VS microfibers ʻO ka hapa nui o kēia mau fiber synthetic he slender loa, i kapa ʻia he microfibers.ʻOi aku ka lahilahi o ka microfiber ma mua o ke kaula siliki, ma kahi o ka hapalima o ke anawaena o ka lauoho kanaka.

Hiki ke ʻōlelo ʻia ʻo ka fiber synthetic ke kumu o ka hapa nui o nā microplastics i kēia mau lā, akā mai ka hoʻohana wale ʻana i nā fibers kūlohelohe i ka noiʻi ʻana a me ka hoʻomohala ʻana i nā fiber synthetic, ʻo ia ka crystallization o ka naʻauao kanaka a me ka hoʻomohala ʻenehana.ʻAʻole i manaʻo ʻia a manaʻo ʻia ka pollution microfiber.Ma mua o ka hōʻole loa ʻana i nā fiber synthetic, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻimi ʻana i kahi ala e hoʻokele ʻepekema a me ka noʻonoʻo i ka hoʻokahe ʻana a me ka hoʻokuʻu ʻana o nā microfibers.

HOHENSTEIN Ka helu helu o nā Microfibers

hana (10)

ʻO ka hana mua i ka hoʻoponopono ʻana i ka pilikia microfiber ka hoʻonui ʻana i ka ʻike.

Ma ke ʻano he mea kūʻai aku, hiki iā ʻoe ke hoʻomaka ma ka hoʻomaopopo ʻana i nā microfibers a lawe i nā hana pale;ma ke ʻano he ʻoihana textile, pono ʻoe e hoʻomau i ka ʻenehana hana e hōʻemi i ka hana o nā microfibers.Ke huki nei ka pollution Microfiber i ka nānā honua i ka nui o nā lole synthetic i hana ʻia e nā mea kūʻai aku a me nā hōʻailona, ​​​​a makemake ʻo Hohenstein e hui pū me ʻoe e alakaʻi i ke ala i kēia hoʻomohala hoʻomau.

5 makahiki (8)

Ka manawa hoʻouna: Oct-21-2022

Noi i ka hoike laana

E waiho i kāu palapala noi no ka loaʻa ʻana o kahi hōʻike.